Hvor er der fundet PFAS?

De ansvarlige myndigheder arbejder tæt sammen for at finde ud af, hvor PFAS-forureningen på Harboøre Tange kommer fra. Vi arbejder blandt andet ud fra en teori om, at PFAS i havvand kan give anledning til spredning af PFAS ind over land, særligt i forbindelse med stormsituationer.

Ikke PFAS i drikkevandet

Der er analyseret for PFAS-forbindelser mange steder på Harboøre Tange, og der er konstateret forurening i de fleste prøver. Vigtigst er dog, at der ikke er PFAS i drikkevandet, ligesom jordprøver fra flere steder i Thyborøn by viser, at der ikke er forurenet over Miljøstyrelsens jordkvalitetskriterier. 

PFAS i grund- og drænvand samt sø, fjorde og hav

I grundvand, drænvand og overfladevand på Harboøre Tange er der alle steder konstateret forurening med PFAS-stoffer. Der er desuden konstateret PFAS i græs, blod fra køer og vildt fra Harboøre Tange-området. Herudover er der målt PFAS i havvandet og i havskum opsamlet på stranden i forbindelse med stormvejr.

Kort over PFAS-analyser

Region Midtjylland, Lemvig Kommune og Naturstyrelsen laver undersøgelser af PFAS-forureningen på Harboøre Tange. Resultatet af analyserne har vi samlet på et kort, hvor du kan danne dig et overblik.

Kort over PFAS-analyser

Kontakt en medarbejder

Halfdan R. Sckerl

Halfdan R. Sckerl

Jordforurening - sagsbehandler

Telefon: 7841 1905

Mobil: 2114 4619

E-mail: Halfdan.Sckerl@ru.rm.dk

Morten Bondgaard

Morten Bondgaard

Kontorchef

Telefon: 7841 1916

Mobil: 2933 5564

E-mail: morten.bondgaard@ru.rm.dk